Sidevisninger i alt

søndag den 27. maj 2012

Min farmhouse Cheddar er snart klar til at blive skåret i, den har lagret i en månedstid snart. Det er altid spændende, at skære en ost over, hvordan ser den ud indeni, er der huller, små, store, få eller mange og vigtigst af alt, hvordan smager den.

Jeg vender mine oste hver mandag og vasker dem i saltlage med en opvredet osteklud. Skimmel og evt. mug skal fjernes før det gør skade. Jeg vokser, eller pensler med osteplast, for at holde på fugten i osten og for at mindske indtrængen af fremmede bakterier udefra.

Jeg nyder, at gå og se til mine oste, vende dem og pleje dem.

Denne opskrift er fra min nye bog Cheesemaker og jeg ser meget frem til at smage den, når den har ligget længe nok. Min cheddar, synes jeg, er så flot at den har fået lov, at være baggrundsbillede på min blog.

Jeg skriver opskriften ind ved en anden lejlighed.

1 kommentar:

  1. Hej blogger af Ostepressen. Vi er to 25-årige nybegyndere indenfor ostefremstilling, og vi er meget interesserede i at lære mere. Vi leder efter en person med din erfaring, som har lyst til at lære fra sig. Hvis det er noget du er interesseret i må du meget gerne kontakte os. Vi er klar på at skulle betale eller/og arbejde. Du kan skrive eller ringe på sille.skovgaard@gmail.com eller 24946599. Frederik er kok og Sille er økologisk landbrugsstuderende. De bedste hilsner

    SvarSlet