Sidevisninger i alt

lørdag den 22. marts 2014

Market - Making Artisan Cheese at LoveTree Farm



Denne video viser hvordan der laves ost, jeg blev lidt fascineret af faconen på osten og tænkte, det vil jeg da også prøve.
Jeg har en sigte der minder lidt om den de bruger, at lave ostene i. Jeg valgte at lave den som en halvfast ost.

Ingredienser:
10 liter mælk
1 dl. ymer fra Thiese
2½ ml. osteløbe opløst i 50 ml. kogt koldt vand
1 spsk. tørret ramsløg


Ymer og mælk varmes op til ­34grader og hviler under låg i 25 min
Løben tilsættes og blandes med mælken som derefter koagulerer i en halv time.

Når der kan laves et klart snit i ostemælken, er den klar til at skære i 1x1 cm tern, der derefter hviler 10 min.
Der røres meget forsigtigt i ostemassen og der varmes langsomt op til 39 grader. Når den temperatur er nået fiskes ostekornene op i formen med en sigte og ramsløg drysses i og blandes godt rundt.

Som i kan se blev formen godt fuld

Jeg satte sigten på en plastbakke, min mand har boret 4 store huller i, og satte den over vasken, så ostene kan dræne godt af.

Jeg vendte osten efter ca. ½ time og har vendt den nogle gange, så nu ser den sådan her ud.

Den skal dryppe af til i morgen, hvorefter jeg så vil salte den godt, ligesom de gør i videoen og siden lægge den i osteskabet til modning.

Det er sjovt, at der bliver ved at være nye måder jeg kan udfordre mig selv på, men der er jo selvfølgelig også meget langt til jeg har været gennem alle 750 forskellige typer af ost som der findes i hele verden.

Se videoen og prøv selv.

2 kommentarer:

  1. lagrer den utildækket i osteskabet og hvor længe ca.?

    SvarSlet
  2. Ja, den lagrer utildækket denneher.

    SvarSlet