Sidevisninger i alt

mandag den 25. november 2013

Emmentalerens liv

Min emmentaler har ligget i modningsskabet en uge og har nu også ligget på køkkenbordet i en uge ved mellem 20,9  og 22,0 grader

Den ligger i boksen med rist i bunden.
 Jeg har lagt det fugtige opvredet osteklæde over for at højne luftfugtigheden. Den har ligget ret konstant på omkring 90%.
Osten har fint udviklet en lidt buttet form og er blevet vasket i saltlage hver dag for at forhindre og fjerne angreb af skimmel og mug. Jeg har også drysset den lidt med tør salt for at beskytte den lidt ekstra.

Nu er emmentaleren vacum pakket og klar til i morgen, at komme på modningslager i op til 3 måneder, men gerne mere - hvis jeg kan holde mig fra at skulle smage den.


Måske bliver den delt og det halve igen vacum pakket for at modne videre.

En lidt mere tidkrævende ost at producere, men det er jo det der er spændende for en oste "nørd" som mig.
Den tid jeg bruger til at lave ost, er for mig kvalitets tid.

2 kommentarer:

  1. That is a brilliant way to keep the humidity high when forming the 'eyes' in the Emmentaler. Well done Aase.

    Gav

    SvarSlet
  2. Thank's Gavin.
    I look forward to taste the cheese, but may probably be patient a few months!
    Aase

    SvarSlet