Sidevisninger i alt

torsdag den 26. september 2013

Romano lagt til modning

Så er de tre Romano oste lagt i modningskab. De ser fine ud, er faste i konsistensen og har et flot ydre.
Jeg lavede samtidig en Fransk gårdost "Tomme", den har ligget i saltlage lidt kortere tid, men den er mere blød i det. Den har ikke været lavet helt på samme måde som Romanoen og er også en blødere ost, så den har et mere klistret ydre, men jeg håber den tørrer lidt ud nu den ligger i modnings skabet ved mellem 12-13 grader og 70% luftfugtighed.
Her et billede af den franske tomme ost.

Når ostene er blevet tørret på overfladen, lægger jeg dem i beholdere med en tremmebund indeni, så de får luft og lægger låget over dem for at højne luftfugtigheden. Det er den form med rød kant, de kan købes i Ikea til rimelig pris og har et smart låg hvor man kan åbne for luft. Ostene i papiret ovenover, er brier, som er ved at være temmelig godt modne....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar