Sidevisninger i alt

søndag den 14. april 2013

Oste lærdom

Jeg lærer rigtig meget om hvordan man laver oste rundt omkring i verden ved at se videoer på you tube.
En skønne dag, får jeg måske selv lagt en video ind også, så vi får lidt mere dansk repræsentation i det forum.

Prøv og slå et smut omkring og skriv channel cheese i søgefeltet, så kommer der en del videoer om osteproduktion i både Italien og Australien.

Der er blandt andet en video om vasket ost. Det er akkurat hvad jeg gør med min brie med øl.
Jeg finder en rigtig god øl, som jeg dels tilsætter min ostemælk og derefter vasker overfladen af osten i.

Det er en af mine planer, at jeg skal have lavet en fast ost, som skal enten ligge i eller vaskes med Chimay, en rigtig super Belgisk øl.

Min yngste søn bor i Belgien og det giver mig mange muligheder for at smage belgiske øl. Samtidig brygger min mand øl selv, det er jo langt mere spændende. Vi kan her lave noget helt unikt sammen, hans øl og mine oste i forening. Jeg har allerede taget hans hjemmebryggede Stout ind i min rugbrøds bagning. Den er perfekt til det, hvorimod jeg ikke er så vil med at drikke den.

Måske skulle jeg prøve den i en brie, det kunne være et andet fremtidigt projekt.

3 kommentarer:

 1. Hej min ost har fået mug på det under voksen. Kan jeg skære det væk og stadig spise den?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Joy. Sikke da noget :-) Jo, jeg ville tage voksen af igen og rense osten og vaske den rigtig grundig med en saltlage, eller gnide den grundig i fint salt. Osten kan godt finde på at skabe skimmel under voksen, især hvis osten ikke har været 100% tør på overfladen, inden voksen er lagt på. Jeg håber du får et fint resultat til slut... Hilsen Aase

   Slet
 2. Jeg lavede osten på din kursus på Rydehaveslot. Så den har stået ca. 1.5 måned. Muggen er lige kommet de sidste par dage. Jeg har opbevaret osten i kælderen, men i vindueskarmen. Måske har den fået for meget sol?

  SvarSlet