Sidevisninger i alt

tirsdag den 5. februar 2013

Sådan laves en ost

Først hentes mælken hos bondemanden
Dernæst findes materialerne

Så skrives opskriften ind i notatbogen
Hygiejnen er uhyre vigtig
Alt grej skal desinficeres før vi går i gang
Og så er vi ved at være klar
Mælken hældes op
Mælken skal syrnes, her er det med tykmælk
Nøddesmag fås ved at tilsætte Helveticus til mælken
Mælken varmes langsomt op til den ønskede temperatur under omrøring
Mælken syrnes i ro
Osteløbe udrørt i kogt kold vand røres langsomt i og fordeles
Når mælken er koaguleret, hvilket ses ved et klart break, som vist her er den klar til at skæres
Massen skæres i tern
Røres og deles i mindre stykker med piskeris
Når ostekornene er tilpas i størrelse og konsistens, gøres klar til at hælde i forme foret med osteklæde
Ostene sættes i pres
Når osten har været i pres den tid opskriften befaler, vendes den og sættes igen i pres
Når osten er presset færdig, lægges den i saltlage
Herefter er osten klar til at lægges til modning/lagring og siden overtrækkes med voks
Denne ost er en danbo, processen er lidt forskellig, afhængig af hvilken type ost man fremstiller....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar