Sidevisninger i alt

søndag den 3. juni 2012

I går lagde jeg link ind til indkøbssteder for ostegrej. Der findes selvfølgelig mange flere rundt om i verden.

I dag har jeg modtaget nyhedsbrev fra Dansk Hjemmeproduktion, som på min foranledning har taget voks ind i deres sortiment. Jeg bringer lige indlæget her, så man selv kan orientere sig om indholdet..

Jeg har købt en blok voks og min gouda med chili skal blive den første røde ost. Det er min mening, at jeg vil finde frem til hvilke oste jeg synes bedst om at producere og så vokse dem med hver sin farve, så jeg kan kende dem på den måde i lageret.

Jeg ville gerne have bragt det flotte billede som er på informationsbladet, men det kunne jeg ikke finde ud af, så i må selv gå ind og SE produktet på deres hjemmeside www.danskhjemmeproduktion.dk


Juni 2012


Nyt til osteriet og frugt- og bærsæsonen

Ostevoks


Når man nævner ostevoks giver det helt naturligt associationer til den traditionelle røde ostevoks som man kender fra ’gamle’ dage.

Idag er farverne på ostevoks meget mere varieret, som billedet nedenfor også illustrerer.

Dansk Hjemmeproduktion lancerer derfor i første omgang ostevoks i 3 farver; Rød, gul og sort til halvfaste og fastere ostetyper.

Udover at have en beskyttende virkning for at minimere uønsket vildskimmel og mugangreb, minsker voksen fordampning og indtørring af osten under lagning. Voksen nedsætter samtidig modningen af osten.

De flotte farver giver stor variation til ostebordet. En vokset ost er også en flot og exklusiv værtindegave som uden tvivl vil gøre lykke og blive et samtaleemne.

Denne type voks brækker og revner ikke som mere traditionelle ostevokse gør. Efter påsmøring har den en smidighed og konsistens ikke ulig marcipan ved rumtemperatur og kan derfor nemt skæres uden at voksen brækker.

Voksen smeltes bedst i en gryde ved at opvarme den til cirka 70 grader. Derefter kan osten vokses ved at den pensles med voksen eller man kan dyppe osten i voksen. Sidstnævnte er dog kun muligt med meget faste oste. Under voksningen stilles ostene enten på en rist eller på et bagepapir. Efter den ene side er dækket vendes osten om og vokses på den anden side.

Det vil helt sikkert være en ide bruge en lille gryde til hver farve ostevoks man har i osteriet og kun bruge gryden til ostevoks da det ikke er nemt at få gryden ren efter brug. Efter voksningen kan overskydende voks stivne i gryden og den kan stilles overdækket et køligt sted
eller i køleskab til næste voksning. Penslen kan blive i voksen da den let kan blødes op ved næste voksning.

Bemærk at det ikke er tilrådeligt at smøre voksen på med en pensel af kunststof da der er risiko for at den smelter. Pensler med naturlige hår er de meste sikre og økonomiske løsning at bruge, se varenummer 1123.

Voksen er afvejet i portioner af 800 gram. Denne portion ostevoks rækker til ca. 25 kg ost alt efter tykkelsen af voksen man ønsker.

Alle farvestoffer og pigmenter er som er anvendt i fremstillingen af disse hollandske ostevoks produkter er godkendt til fødevarer.


Varenummer


Rød Varenummer 1120

Gul Varenummer 1121

Sort Varenummer 1122


Pris: 105,- kr per 800 gram

Pensel til voks

Fremstillet af træ og naturhår.


Pris: : 22,- kr Varenummer 1123

Ingen kommentarer:

Send en kommentar